Visie op leiderschap

Visie op leiderschap

Ga maar eens bij jezelf na. Ook jij bent zelf “klant”, in allerlei verschillende contexten. De klant van nu kent de feiten en cijfers. Zich oriënteren is een peulenschil en hij/zij heeft allerlei instrumenten tot zijn/haar beschikking. Maar wat niet zomaar vindbaar en herkenbaar is, is toegevoegde waarde. Hoe bind je klanten, zonder te blijven herhalen wat hij allang weet?  

Dat is één van de essentiële veranderingen in de afgelopen paar jaar. Dat vraagt van jou en je bedrijf  een andere manier van werken, denken en communiceren én leidinggeven. 

Verandermanagement? Verander je management!

Een van de belangrijkste kritische succesfactoren voor leidinggeven anno nu is (persoonlijk) leiderschap. Dit is onze visie:

 

leiderschap

 

 

Leiderschap is ACTIE

Onze ervaringen in uiteenlopende organisaties vanaf  hebben geleid tot een  publicatie over een krachtig ontwikkel instrument voor  leiderschap. De trainings- en coachings methodiek  van windkracht-11 is mede hierop gebaseerd. Op die manier hebben inmiddels al veel professionals hun persoonlijke impact vergroot. De methodiek heeft inmiddels ook haar kracht bewezen in commerciële trainingen en management development trajecten.

Grote inspiratie bronnen zijn Marshall Goldschmidt, auteur van o.a. het boek “What got you here won’t get you there” en Daniël Goleman die baanbrekend werk leverde op het gebied van Emotionele Intelligentie. Maar ook auteurs als Manfred Kets de Vries en Danah Zohar mogen wat mij betreft niet ontbreken.

De rode draad is de krachtige motor van je eigen passie en bezieling. Zorg eerst voor je zelf door jezelf te kennen. Daarna kun je pas goed voor anderen zorgen. Daar is niets egoïstisch aan. Sterker nog: je zou je zelf te kort doen als je het zou laten. Zohar omschrijft die innerlijk motor mooi als SQ. Weet wat je ambitie is en dat wordt je kompas.  SQ is weer de basis voor EQ (verbinding, relaties) en IQ (intelligentie, je hoofd, de feiten en cijfers). Dat zorgt er voor dat je kunt creëren, succesvol teams kunt samenstellen en hen kunt inspireren. En maak het plaatje compleet door altijd naar buiten te blijven kijken: daar gebeurt het! Merk de verandering in behoefte van jouw klant en kom in ACTIE.

Onze aanpak 

In de trajecten van Windkracht-11 op het gebied van cultuur & leiderschap staan de herkenning van drijfveren en de ontwikkeling van  gerichte  competenties centraal. Herken en benoem je eigen kracht en sterktes en zie  en ontwikkel daarna de sterktes binnen je team. Dit vormt de basis van alle Windkracht-11 trajecten. We leveren maatwerk, want elke organisatie kent een eigen behoefte en dynamiek. Een combinatie van intervisie, workshops, training en coaching aangevuld met krachtige assessments en andere inspirerende instrumenten. Dat is Windkracht-11.

Plan hier je vrijblijvende uurtje frisse wind om te zien wat deze trajecten voor jou kunnen betekenen.

Keer hier terug naar het hoofdmenu Visie van Windkracht-11