Leiderschap, de meest kritische succesfactor

Samen met strategie is leiderschap de meest kritische succesfactor om een gemaakt plan van aanpak te laten slagen. Een juiste invulling van het ontastbare begrip Leiderschap gaat er voor zorgen dat je cultuur pas echt zichtbaar wordt.

Leiderschap is het gedrag, het doen. Alles wat je beoogt in het gemaakte strategieplan moet je nu laten zien.

Wil jij gedrag ontwikkelen dat effectief is en voor de juiste resultaten zorgt? Binnen deze bouwsteen ga je op zoek naar jouw type leiderschap, waarom dit succesvol is en of dit ook bij jouw team past.

Effectief leiderschap herkennen

Bewust zijn van je eigen gedrag, anderen aanspreken op gedrag, het ontwikkelen van (gewenst) gedrag en het uitbannen van niet gewenst gedrag. Allemaal kenmerken die jij als leidinggevende bij jezelf en bij je team kunt ontwikkelen om goed leiderschap te tonen.

Je herkent een leider aan bovenstaande kwaliteiten en aan het juiste gedrag. Een leider hoeft niet een leidinggevende te zijn. Als medewerkers bovenstaande kenmerken ontwikkelen, heb je misschien niet eens leidinggevenden nodig....

Een goede leidinggevende kan leiderschap concreet vertalen naar leidinggeven. Iedere situatie is anders en vraagt om een andere aanpak. Gemotiveerde mensen, ongemotiveerde mensen, lerende mensen. Hoe ga je hier mee om?

Wat levert het op?

Leiderschap is een kritische factor. Je hebt een effectieve cultuur, of je hebt het niet. Wanneer leidinggevenden zich niet gedragen naar kernwaarden, strategiedocumenten links laten liggen en afgesproken gedrag niet in de praktijk brengen, dan heeft het geen zin om tijd en energie te stoppen in cultuur ontwikkeling. De strategie blijft een mooie plan dat alleen bekend is in de kamer waar het bedacht is. Resultaten blijven uit en er is geen (h)erkenning in de rest van de organisatie.

Een gedegen bedrijfscultuur staat of valt met goed leiderschap.

Effectief leidinggeven

Door middel van onze trainingen en workshops, op locatie of online, zetten we de inzichten op in effectieve ontwikkel programma's.

Door middel van de talent en motivatie analyse de (toekomstig) leiders mee in de invulling van hun ontwikkelplan.

 

Contact

Wil je weten wat Windkracht 11 voor jou kan betekenen? Vul onderstaand contactformulier in, neem direct contact op via 033 - 285 34 96 of e-mail ons.

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer