Herken jij de onderstroom?

We zien in de praktijk vaak dat organisaties die aan slag gaan met hun strategie, ineens heel intern gericht worden. Er is zoveel te doen met zoveel mensen en dan wordt "de klant" ineens vergeten. Terwijl die toch uiteindelijk bepaalt of je strategie succesvol is.

Ook zien we de strategie bepalen veel tijd kost.  Tegen de tijd dat de strategie af is, is de buitenwereld al weer drie keer omgedraaid. Dus is je strategie ooit af?

Ondanks de vele brainstorm sessies, ondanks het vele werk, het gezamenlijke doel lijkt nog steeds niet duidelijk te zijn. Het implementeren van die mooie strategie kost tijd, én energie. Je merkt de weerstand, het gebrek aan samenwerking en de communicatie stokt. Zaken die essentieel zijn voor de juiste cultuur.

Herken jij de symptomen van de altijd aanwezige onderstroom? Doorbreek met onze hulp die niet effectieve maar o zo vaste patronen.

Soms werkt het ook niet

Helaas komen we het te vaak tegen. Een goede samenwerking binnen een team, maar geen goede samenwerking tussen verschillende teams. En juist dit is zoveel belangrijker dan we inschatten.

De productiviteit gaat achteruit, er is veel overleg nodig. Iedereen werkt in een eigen hokje en niemand denkt na over taken die voor of na dat eigen hokje komen.

De verzuiling binnen de diverse teams wordt extra gevoed door technologieën als e-mail- en chatprogramma's. Je loopt niet meer bij je collega naar binnen, ziet elkaar eigenlijk niet meer en je contact loopt via e-mail of chat.

Herken jij de symptomen uit de onderstroom, lees hier verder over de krachtige techniek die wij toepassen

Goede samenwerking implementeren

Binnen organisaties zien wij vooral vastgeroeste overlegstructuren. Een standaard dag, altijd dezelfde mensen, mensen die onvoorbereid naar een overleg komen. We denken met je mee. Waar zitten de problemen, waar gaan we mee stoppen en hoe gaan we het anders inrichten? Denk aan intervisies over verschillende afdelingen heen, oplossend nadenken en vooral niet binnen de vaste teams blijven.

Het gebeurt regelmatig dat dure consultants worden ingezet binnen een organisatie, nog voor we naar onze eigen medewerkers kijken. Zet juist die mensen bij elkaar en je hebt eerder een gedragen oplossing.

Totempalen

En dan komen we tenslotte weer terug op Cultuur. Mensen vormen patronen en patronen vormen mensen. In deze bouwsteen leren we je de kracht van de verschillen in te zetten, zodat er een goed samenwerkend geheel ontstaat.

Ook zetten we die kracht om in tastbare symbolen, totempalen die de metafoor zijn voor dat wat jullie bindt.

Contact

Wil je weten wat Windkracht 11 voor jou kan betekenen? Vul onderstaand contactformulier in, neem direct contact op via 033 - 285 34 96 of e-mail ons.

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer