Organisatie verandering en transformatie

De structuur binnen een organisatie is als de opstelling op je voetbalveld. Je weet welke richting je opgaat, welk gedrag je wilt laten zien en nu ga je je team in de juiste opstelling plaatsen. Binnen deze bouwsteen ga je aan de slag met de manier waarop je wil werken maar ook met processen, procedures en teamsamenstellingen.

Wat is het juiste organisatiemodel? Kiezen jullie voor zelfsturende teams, managers met een klein team van direct reports of juist grotere teams. Alle vormen kennen hun voors en tegens. Belangrijker is te kijken wat past bij je urgentie, ambitie en gewenst leiderschap.

Benieuwd wat structuur voor jouw organisatie of team kan betekenen? Neem contact met ons op of lees verder.

Het organigram, iets voor jouw organisatie of door de shredder? 

Kiezen jullie voor zelfsturende teams? Laat het organigram dan lekker weg, want juist daar geef je heel erg de hiërarchie in aan. Draag jij uit dat de mens in jullie organisatie belangrijk is? Is het delen van kennis prioriteit? Ook dan kan een organigram de prullenbak in. Het organigram plaatst mensen in hokjes, mensen worden een functietitel. Het belicht eerder de grenzen dan de gezamenlijkheid.

Een organigram is onderhevig aan veranderingen en zorgt er niet voor dat je iedereen kent of je bijvoorbeeld beter kunt samenwerken. Je ziet alleen wie er boven en/of onder je staan. Met een organigram geef je dus geen invulling aan de bouwsteen structuur.

Wat kan een goede structuur betekenen?

Dit is jullie formatie om resultaat te boeken. De effectiviteit van de juiste persoon op de juiste plek. Een goede structuur geeft aan wat jullie willen en hoe jullie dit gaan doen. Welke processen, procedures en werkwijzen zijn ervoor nodig om het uiteindelijke doel te bereiken?

Organisatie verandering is meebewegen met wat er hoe dan ook op je af komt en met ons transformatiepad lukt het jou ook.

Hoe ga je de bouwsteen structuur implementeren?

Schetsen, invullingen en werkafspraken worden opgesteld en besproken. We weten welke kant we op willen en brengen samen met jullie de quick wins in kaart. Waar liggen de prioriteiten, waar starten we mee en wat gaan we implementeren op lange termijn? Je kunt immers niet alles in één keer veranderen.

Dit is vaak de fase waarin het geheel niet altijd meer te overzien is. De pijn van tijd en geld komen bovendrijven. Juist door het faseren en het stellen van prioriteiten, nemen we deze pijn bij je weg. Waar gaan we mee beginnen, wat moet als eerste en wat kan op een langere termijn.

Contact

Wil je weten wat Windkracht 11 voor jou kan betekenen? Vul onderstaand contactformulier in, neem direct contact op via 033 - 285 34 96 of e-mail ons.

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer