Duurzaam HR Beleid

Duurzaam is hot en actueel. Wel eens een kijkje genomen op www.duurzaaminjewerk.nl? Interessante site, diverse initiatieven trekken aan je oog voorbij.Belangrijk is vooral samenhang in diverse initiatieven binnen een organisatie; vitaliteit, employability en werkvermogen. Hoe leren we van onszelf. Er is ook hier niet één recept. Of wel?

Binnen één organisatie kunnen diverse recepten toegepast worden, maar het belangrijkste is dat de samenhang terug komt over die afdelingen heen. Waar doen we het uiteindlijk voor? Juist om waarde toe te voegen aan de organisatie en dus ook aan onze klant. Communiceer daar vooral over. Geef je organisatie een menselijk gezicht.

Koppel inzetbaarheid en vitaliteit aan de personeelsplanning en betrek vooral diegene waar het over gaat. Laten we vooral niet de fout maken dat het hier gaat om onze “oudere”medewerkers. Elke leeftijd heeft zijn kracht mits deze maar juist benut wordt.

Duurzame inzetbaarheid maakt dat je:

  • Het talent in je organisatie benut en dat vertaalt zich naar lager verzuim, hogere kwaliteit, lagere (faal)kosten
  • Scherp blijft in de context van de krimpende arbeidsmarkt en je dus continuïteit geeft
  • Je je club flexibel houdt, diversiteit levert kwaliteit om nog maar niet te spreken van innovatie

Windkracht-11

Windkracht-11 is een organisatie advies bureau. Een dik adviesrapport maken dat veel tijd kost en daarna in de kast belandt, dat doen wij niet. Wij brengen direct de beweging waar die nodig is. We staan voor de kracht van het doen.

Laat een reactie achter