Het Nieuwe Leren

Tell me and I will forget, Teach me and I may remember, Involve me and I will Learn - Benjamin Franklin 

Recente onderzoeken tonen aan dat medewerkers binnen organisaties maar liefst 70% leren door dingen te doen in hun dagelijks werk en vooral wanneer zij daar direct feedback op krijgen. 20% van het leren krijgt vorm door gerichte gesprekken, coaching en interactie. Slechts 10% van de ontwikkeling gebeurt door traditionele opleiding in combinatie met schriftelijk lesmateriaal. Schrijver en filosoof Benjamin Franklin zag het in de 18e eeuw niet eens zo gek, en toch spreken we nu pas over "Het Nieuwe Leren"

De snelheid van verandering heeft ons leervermogen ingehaald. Mooi competenties en vaardigheden ontwikkelen in je organisatie, maar de wereld buiten wacht niet op de tijd die daar voor nodig isWindkracht-11 brengt het Nieuwe Leren naar jouw organisatie. In al onze trajecten passen we de 70-20-10 regel toe. Of het nu gaat om persoonlijk ontwikkelplannen, executive coaching of management development. 70% activatie op de werkplek- 20% diepte en finesse aanbrengen middels gesprekken, interactie en coaching en 10% op traditionele wijze aan de hand van theorieën, boeken, trainen en opleiden. Het Nieuwe Leren? Dat is return on investment van jouw opleidingsbudget. Verder praten hoe dat voor jouw bedrijf eruit kan zien? Klik hier

Laat je in onderstaand TED-filmpje inspireren door het werk van Eddie Obeng. Obeng spreekt over de “The World After Midnight”. De snelheid van verandering heeft ons leervermogen ingehaald en daarom leven we in het zogenaamde “donker”. Als we niet “slim leren experimenteren” (en dus soms falen) wordt het helemaal niks, aldus Obeng. Dat leven in het donker heeft consequenties hoe we kijken naar het organiseren van leren. Want in het donker is het leervermogen failliet, veranderingen vinden sneller plaats dan het tempo waarmee we kunnen leren.