Weer even terug bij Hulphond Nederland

Afgelopen maandag bezocht Carola, eigenaar en oprichter van Windkracht-11 Hulphond Nederland. We hebben weer van dichtbij kunnen zien wat de gepassioneerde directieleden Eric Bouwer en Rudolph Strickwold met hun team voor elkaar krijgen.

Hulphond Nederland is hét expertisecentrum voor het opleiden en inzetten van hulphonden voor zowel de medische als therapeutische zorg. De stichting is toonaangevend in haar aanbod van verschillende soorten hulphonden en de wijze waarop zij deze professioneel ter beschikking stelt.

Hulphond Nederland leert honden 70 vaardigheden om mensen met lichamelijke beperkingen of therapeutische behoeften te helpen. Dit zijn mensen met zware fysieke beperkingen, epilepsie, trauma’s zoals veteranen als ook kinderen en jongeren met ernstige gedragsstoornissen, een geestelijke beperking of het syndroom van down.

De doelstelling van Hulphond Nederland is het vergroten van de zelfstandigheid en zelfredzaamheid, waardoor (re-)integratie in de samenleving wordt bevorderd. We hebben in de jaren dat we de stichting steunen de mooiste verhalen gezien.

Jongeren met ernstige gedragsstoornissen die door een hulphond nu in staat zijn een duurzaam leven binnen het eigen gezin te hebben, in plaats van in een inrichting. Maar ook veteranen die hun angsten hebben overwonnen en weer onderdeel zijn van de maatschappij die hebben beschermd door hun werk in oorlogsgebieden.

Maar ook de cliënten met een lichamelijke beperking, waar de hond zelfstandigheid betekent en geen afhankelijkheid. Zodat de partners van die cliënten partners blijven en niet in een hulpverleners rol terecht komen. We hebben schitterende voorbeelden gezien waarin de kwaliteit van het leven centraal staat.

Windkracht-11 steunt dit doel nu al weer vijf jaar met heel veel plezier. Het past binnen onze visie over Betrokken Ondernemen: midden in de samenleving staan.

Als ondernemer niet van de zijlijn toekijken maar investeren in specifieke doelgroepen en maatschappelijk belang.

Juist als ondernemer kun je onnoemelijk veel terug doen voor de maatschappij. Je kunt je kennis, je handen en je passie waarmee je je eigen onderneming succesvol laat zijn ook inzetten voor maatschappelijke organisaties zoals Hulphond Nederland.

Meer weten over Hulphond Nederland? Kijk hier

Windkracht-11

Windkracht-11 is een organisatie advies bureau. Een dik adviesrapport maken dat veel tijd kost en daarna in de kast belandt, dat doen wij niet. Wij brengen direct de beweging waar die nodig is. We staan voor de kracht van het doen.

Laat een reactie achter