Later is nu, een nieuwe locatie in: Spanje!

Later is nu. Een klein zaadje werd jaren terug terug in mijn hoofd geplant: het verlangen naar een andere manier van leven, meer tijd doorbrengen met familie en vrienden. Een ander klimaat en ook weer nieuwe impulsen. Waarom wachten tot later, later is stiekem dichter bij gekomen dan ik 2 jaar geleden dacht. Later is dus echt nu en we gaan ervan een genieten!


De streek was als bekend voor ons en zien is het zelf ervaren. De strook Moraira – Benissa – Javea aan de Costa Blanca heeft een vibe die zich moeilijk laat vatten in woorden, maar die je direct voelt. Veel wordt er toegeschreven aan Ibiza en de Es Vedra rots. Ibiza ligt op 90 km van deze kustlijn en was ooit verbonden met het vaste land. Dat is in alles te merken en voelen. De Mont Go berg bij Javea, de rots bij Calpe, de kleine baaitjes en kliffen bij Moiraira: je ervaart de magie en de energie. Na een goede, begeleidde zoektocht vonden we de plek waar we beiden, zowel mijn man Hans met zijn bedrijf Quuick, als ook ik, ons werk en leven voortzetten. La Sobremesa, een woon-en werkplek die gebaseerd is op drie belangrijke waardes die ons leven en werk kleuren: de liefde voor wat we doen, vriendschap die we koesteren voor wie het doen, en de hulp die we kunnen bieden om van het leven te genieten.

De perfecte woon-werk én coach locatie

De activiteiten van Windkracht-11 in Nederland blijven voortbestaan en zijn in goede handen bij de businesspartners met wie ik al jaren samenwerk. Je kunt me nog gewoon op mijn Nederlandse 06 nummer bellen, ik beantwoord nog gewoon mijn e-mail. Ik adviseer, zet nieuwe programma’s op en train en coach. Ik vlieg letterlijk en figuurlijk in als dat nodig is, maar neem ook wat afstand. Dat geeft de ruimte voor mijn grote passie koken. Iets wat ik altijd al “ernaast” deed. Die passie mag nu naar de voorgrond. Als private Chef verzorg ik mooie lunches, cocktail party’s en diners aan huis en geef ik workshops. Onder de vlag La Sobremesa Homecare zijn we een betrouwbaar adres voor verhuur-en sleutelservice wanneer je niet zelf in je huis in die regio kan zijn. We bieden jou en je gasten een breed pallet services. Maar de inspirerend plek is bij uitstek geschikt voor retraites, coaching en workations. Je leest er hier meer over!

Vanaf 10 september zijn we in Spanje en gaan we de eerste weken besteden aan het inrichten en klaar maken van La Sobremesa en vanaf oktober staan de eerste activiteiten al gepland voor ons beiden. We gaan mee met de flow die de afgelopen maanden is ontstaan. Mensen komen op ons pad, nieuwe samenwerkingen ontstaan gevolgd door nog meer ideeën. We genieten ervan. Deze periode betekent echter ook afscheid, hoewel wij liever het hebben over tot ziens. Maar we realiseren ons ook dat de keuzes die we maken ook echt afscheid met zich meebrengt. We zullen ook mensen niet meer zo vaak, of zelfs helemaal niet meer zien. Niet iedereen begrijpt de keuze ook. Het is een bijzondere periode die we in alle facetten opzuigen en zoals ik al zei: we gaan mee met de flow.

Tot ziens, hier of in Spanje!

In 2010 richtte ik Windkracht-11 op en mensen verklaarden me voor gek. Waarom in crisistijd een goed betaalde baan, titel, dikke auto op de stoep, opgeven voor een onzeker bestaan als zelfstandige. En wat ga je nou precies doen, is daar wel markt voor? Dat was toen en nu is het 12 jaar later. Windkracht-11 beweegt mee met de tijd, is een prachtig fundament en heeft me heel veel gebracht. Maar deze stap geeft ook weer nieuwe inspiratie. Nieuwe inzichten, nieuwe impulsen.

Ik heb vaak genoeg gezegd, ook op deze website: het is tijd om je veranderspieren te trainen. Dat geldt ook voor ons. Waarom zouden we wachten op later?

Wil je onze avonturen volgen? Instagram (@lasobremesalife) en facebook (lasobremesa) zijn de beste plekken. Hasta Luego!

Carola Smits, MBA

Mijn naam is Carola en ik ben de oprichter en eigenaar van Windkracht-11 Fris en krachtig waren de kernwoorden die de basis hebben gelegd voor mijn bedrijf. Als manager en eigenaar van mijn bedrijf ben ik in al die valkuilen gestapt die jullie ook ervaren. En ik ben er weer uitgeklommen. Ik deel graag mijn ervaring met je.

Laat een reactie achter