Zakelijke mediation, het middel om een uit een conflict te geraken

Naast interne arbeidsconflicten, kunnen organisaties ook te maken krijgen met conflicten met andere bedrijven. Je hebt dan te maken met een zakelijk conflict. Zakelijke onenigheden tussen bedrijven komen wel vaker voor, maar vaak blijft het bij een factuur waarmee men het niet eens is. Een zakelijk conflict wordt echt problematisch, als het gaat om bijvoorbeeld een conflict met betrekking tot een overname, een fusie tussen twee bedrijven of bepaald reorganisaties. Ook contractuele verplichtingen willen nogal eens leiden tot een zakelijk conflict. Als je er niet meer uitkomt, dan is zakelijke mediation een oplossing.

Waarom kiezen voor mediation op zakelijk niveau?

Als een conflict op business niveau niet wordt opgelost, dan heeft dit zeer ernstige gevolgen. Goede ondernemers zullen er alles aan doen om te blijven communiceren en te onderhandelen. Maar als dit niet meer lukt, dan gaan dergelijke conflicten zeer veel geld kosten en/of moet de gang naar de rechter worden gemaakt. Een mediation op zakelijk niveau is dan aanzienlijk goedkoper, de kans op slagen groter en er groeit een onderling vertrouwen tussen de beide partijen. De mediator is altijd onafhankelijk en vertegenwoordigt geen enkele partij. Dit maakt het voor de conflicterende partijen gemakkelijker om via de mediator toch zinvol in gesprek te gaan met de andere partij, met als uiteindelijk doel om tot een aanvaardbare oplossing te komen.

Windkracht-11 ondersteunt graag met mediation bij een zakelijk conflict

Heb jij te maken met een conflict op business niveau? Laat dit dan niet oneindig voortduren, dit is schadelijk voor alle partijen. Zowel jouw reputatie als financieel kun je ernstige schade lijden. In gesprek blijven is de enige oplossing, maar zorg er dan wel voor dat je de mediators van Windkracht-11 inschakelt. Als onafhankelijke partij kunnen wij bijdragen aan zinvolle gesprekken of een mediation traject opstarten. Onze taak is luisteren naar alle betrokken partijen, eventueel met pasklare oplossingen te komen en bij te sturen op momenten dat het nodig is. Onze mediation draagt er mede aan bij, dat een zakelijk conflict niet uit de hand hoeft te lopen.

HR Instrumenten

Contact

Wij zorgen voor een open en transparante communicatie in een veilige omgeving. Ook wanneer de situatie steeds verhitter raakt. We nemen je graag me in onze aanpak

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer