Heb jij behoefte aan een cursus feedback geven en ontvangen?

Voor een goede interne samenwerking tussen werknemers, leidinggevenden en afdelingen, is een goede communicatie nodig. Een onderdeel van de interne communicatie, is het geven en ontvangen van feedback. Feedback kan best lastig zijn. Sommige mensen hebben hier negatieve ervaringen mee en krijgen er kriebels van. Anderen kijken juist positief naar het begrip feedback, omdat zij daar in het verleden veel aan hebben gehad. Dit is ook de essentie van feedback: het is een terugkoppeling op jouw gedrag of prestaties, maar op een positieve wijze en waar je iets aan hebt. Dit klinkt eenvoudig, maar is ontzettend moeilijk voor diegene die feedback geeft. Een iets andere of onduidelijke formulering kan ervoor zorgen dat feedback volledig verkeerd valt. Een cursus feedback geven en ontvangen kan dan helpen.

Wat leer je tijdens een training feedback geven en ontvangen

Feedback geven en ontvangen houdt in, dat je te maken hebt met twee partijen. Beide partijen kunnen moeite hebben met enerzijds feedback op de juiste manier geven en anderzijds feedback op een correcte manier ontvangen. Het doel van de training feedback geven en ontvangen, is dat de communicatie gemakkelijk wordt. Diegene die feedback geeft, leert dat negatieve feedback vrijwel nooit functioneel is. Je moet moet ook nooit feedback geven op de persoon zelf, maar op zijn/haar gedrag of prestatie. De ontvanger van feedback leert tijdens de training om niet direct in de verdediging te schieten. Feedback hoeft niet altijd kritiek op jouw als persoon te zijn. Je leert objectief naar jezelf te kijken en feedback ook daadwerkelijk om te zetten naar een leer- of groeimoment.

De workshop feedback geven en ontvangen van Windkracht-11

Merk jij als manager dat jouw feedback niet altijd even positief wordt ontvangen of dat je er zelfs medewerkers van slag raken? Misschien ligt het niet eens aan de boodschap die je wilt overbrengen, maar wel aan de wijze waarop je het zegt. Met de workshop feedback geven en ontvangen van Windkracht-11 leer jij op een andere wijze feedback te verwoorden. Andersom geldt dit ook. Heb jij moeite met het ontvangen van feedback en heb je de neiging om in de verdediging te schieten? Goede feedback is niet als kritiek op jou als persoon bedoeld. Ook jij kunt dan veel hebben aan onze workshop feedback geven en ontvangen.

presenteren met impact

Contact

Persoonlijke coaching, groepstraining of in company, wij zorgen voor een aanpak met impact!

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer