Juni Communicatiemaand

Juni, officieel de zomermaand.  Nu meer dan ooit een maand van vrijheid en blijheid waarin we niet kunnen wachten elkaar weer te zien, te spreken.  Ook de maand van C-week waarin de communicatie professional van het jaar word gekozen. Wil je op de spirituele of astrologische toer: in deze maand heerst 

Tweelingen over Mercurius en bereid je voor: Je komt dan lastig uit je woorden en je vindt ’t moeilijk om naar anderen te luisteren. Mercurius wordt gezien als DE communicatie planeet  die normaal je communicatie een boost geeft.  Maar nu beweegt hij net deze juni maand wat trager. Hebben wij weer….

Kortom we kunnen er niet omheen: we roepen Juni uit tot Communicatie maand en zullen je geregeld van leuke tips en trics voorzien. Of het nu over de werkvloer of je thuissituatie of je relatie gaat: communiceren is verbinden. 

Nu thuiswerken eindelijk omarmd is, alhoewel wij liever praten van tijd en locatie onafhankelijk werken, is het niet alleen maar lofzang wanneer we het hebben over met elkaar communiceren. Wij zien in veel organisaties waar een deel van de medewerkers niet kan thuiswerken, een groeiend onbegrip en een potentieel gevaar voor een effectieve samenwerking door een gebrek aan communicatie.

“als we om vrijdag op kantoor komen is het leeg” 
“als ik bel met een dringende vraag is niemand bereikbaar”
“als ik wat nodig heb dan is er niemand”

Het thuiswerken betekent een andere manier van communiceren tussen collega’s van verschillende afdelingen. Het even naar een bureau lopen kan niet meer. Maak goede afspraken met elkaar en ga bewust om met het feit dat nieuwe patronen de oude moeten vervangen.

Laat vooral ook de groep die niet thuis kan werken die nieuwe patronen mee bepalen. Zorg dat de groep van thuiswerkers zich beseffen dat een goede bereikbaarheid hun verantwoordelijkheid is en bepaalde taken wellicht anders ingedeeld moet worden. 

Communiceren doe je samen.

Wil jij jouw gouden tip met ons delen? Gewoon DOEN!

#communiceren #communicatie #juni #Cweek #training #coaching #communicatiemaand #windkracht-11 

Windkracht-11

Windkracht-11 is een organisatie advies bureau. Een dik adviesrapport maken dat veel tijd kost en daarna in de kast belandt, dat doen wij niet. Wij brengen direct de beweging waar die nodig is. We staan voor de kracht van het doen.

Laat een reactie achter