Assessments

Van Talent naar Performance. Ieder individu bestaat uit unieke bouwstenen, zijn of haar behoeftes, talenten, capaciteiten. En dat is wat anders dan het gedrag dat deze individu laat zien.

Intrinsieke motivaties, behoeftes, waarden en normen liggen onder het oppervlak, maar hebben een sterke invloed op het zichtbare gedrag. Maar ook andere factoren bepalen dat gedrag, zoals bijvoorbeeld de omgeving, lees jouw organisatie. In positieve of in negatieve zin.

Uiteraard willen allemaal dat eerste. Daarvoor moet je de dieper gelegen talenten, motivatie en behoeften bereiken en die geven mensen over het algemeen gesproken niet zo makkelijk bloot. Hier ligt de meerwaarde van assessments.

Persoonlijke en Team analyses - mogelijkheden

Er zijn verschillende analyses mogelijk en ook combinaties al naar gelang de vraag. Voorbeelden zijn selectie, mobiliteit, beroepskeuze, ontwikkeling, re-integratie en beoordeling.

De analyse biedt een prima uitgangspunt voor een persoonlijk ontwikkelplan, helpt bij het bepalen van opleidingen en/of trainingen en biedt leidinggevenden ook een extra steun bij een succesvolle uitvoering van bijvoorbeeld performance management of competentiemanagement. De juiste basis voor een dialoog. Dat is de meerwaarde van assessments.

Ook voor teamprogramma’s en managementdevelopment programma’s biedt de analyse die goede basis. De kracht van verbinding, de kracht van diversiteit in een team wordt zichtbaar maar ook de risico’s. Waar moeten we met elkaar aan werken, wat ontwikkelen we en wat behouden we?

Meer weten wat dit krachtige instrument voor jou kan betekenen? vraag hier onze factsheet aan.

Analyse ontwikkelplan

Persoonlijke en Team analyses - krachtig instrument

Windkracht-11 heeft samen met psychologisch adviesbureau Castor Fiber Group het krachtige instrument De I-Screen analyse© ontwikkeld.

Een (online) assessment dat een heldere persoonlijke blauwdruk levert. De methodiek bestaat uit capaciteiten-, competentie-, talenten en motivatie analyses en is opgebouwd uit de volgende onderdelen:

  • de behoeften, denkprocessen en persoonlijkheidskenmerken
  • de competenties en de capaciteiten
  • het vertoonde gedrag en de communicatiestijlen

Voor een verdieping op de persoonskenmerken en persoonlijke ontwikkeling van leiderschap en communicatie zetten we nog verdiepende instrumenten in

  • de 7life communicatie patronen analyse
  • de  enneagram persoonsanalyse

Contact

Wil je weten wat Windkracht-11 voor jou kan betekenen? Vul onderstaand contactformulier in, neem direct contact op via 033 - 285 34 96 of e-mail ons.

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer