Windkracht 11 - Van gedoe, naar gedaan

Het blijft gedoe. Groeien, bijsturen, versterken, ontwikkelen, thema’s die aandacht vragen. Hoe geef je mensen dezelfde energie als die jij ervaart? Hoe activeer je iedereen, hoe blijf je focus houden en je visie volgen?

Veranderen en versterken is in onze ogen vooral een kwestie van doen. Niet blijven hangen in eindeloze overleggen of het vormgeven van dikke (en vaak dure) adviesrapporten die uiteindelijk verfstoffen in de kast.

Haal het beste uit jezelf en je team, bepaal je visie en strategie en bovenal maak van gedoe, gedaan.

Carola Smits - Eigenaar

Carola Smits - Eigenaar Windkracht 11

Fris en krachtig waren de kernwoorden die de basis hebben gelegd voor mijn bedrijf. Als manager en eigenaar van mijn bedrijf ben ik in al die valkuilen gestapt die jullie ook ervaren. En ik ben er weer uitgeklommen.

Denken is goed, doen zou het logisch gevolg kunnen zijn, maar is in organisaties niet altijd even makkelijk. Zoveel mensen zoveel wensen en hoe laat je die diversiteit samenkomen tot het doel: een succesvolle organisatie, hoe groot of hoe klein ook. Daar ligt mijn kracht.

Ik werk graag met jou om van gedoe gedaan te maken en je strategie succesvol uit te rollen in het hele bedrijf.

Mijn mening

Nederlanders houden ook van collectief en samen. Maar collectiviteit maakt ook lui en samenwerken is vandaag de dag een stuk complexer geworden. Of je wilt of niet deze tijd draait meer om de individu. Haal het uiterste uit jezelf en uit de individuele krachten in jouw team.

Ik kan laten zien dat de verschillen juist werken als jouw verwachting en doel maar helder genoeg is. Daarna gaan we het samen laten leven in je organisatie met een fris en krachtig actieplan dat helemaal van nu is.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is krachtig, duidelijk en zorgt voor beweging. De mensen zijn belangrijk kapitaal maar het draait in de context van werk ook gewoon om de organisatiedoelstellingen. Geld verdienen is geen vies woord en succesvolle bedrijven huisvesten vaak tevreden en trotse medewerkers. De klant van nu kent de feiten en cijfers maar is op zoek naar toegevoegde waarde. Daar hoort dus in een organisatie een andere manier van werken, denken en leiden bij.

Bij de weg naar succes hoort een duidelijk beleid, afspraken over wat alle partijen kunnen inbrengen. Die afspraken kunnen flexibel zijn, laten ruimte voor dialoog, ontwikkelen mee met de persoon of de organisatie, maar ze zijn er wel. En ieder weet wat haar of zijn aandeel is in die afspraak. De sleutel tot dat succes: leiderschap!

Mijn missie

Het is mijn missie om de leiders van organisaties een frisse en krachtige aanpak te bieden om hun strategisch plan en ambitie succesvol uit te rollen en waar ze zelf ook nog wat van leren.

Mijn achtergrond

Na mijn studie rechten, gevolgd door een opleiding personeelswetenschappen heb ik mijn bedrijfskundige aanpak kracht bijgezet door middel van een MBA opleiding. Mijn eindscriptie vormt de basis van een publicatie over een krachtig ontwikkel instrument voor persoonlijk leiderschap. Mijn trainings- en coachingsmethodiek is mede hierop gebaseerd en ik heb inmiddels al veel professionals geholpen hun persoonlijke impact te vergroten. De methodiek heeft inmiddels ook haar kracht bewezen in commerciële trainingen en ontwikkeltrajecten.

De rode draad in mijn carrière is het leiden van veranderingen in cultuur en structuur bij uiteenlopende (internationale) bedrijven in de zakelijke en financiële dienstverlening, FMCG/luxury goods en automotive, technische en productie bedrijven. Met name de groep leidinggevenden, op elk niveau, heeft mijn focus.

Neem ook zeker een kijkje op mijn linkedin-profiel voor meer achtergrondinformatie. Via de social media knoppen op de home page kom je eenvoudig op de gewenste plek.

Onze pro's

Afhankelijke van de trajecten kun je in contact komen met de volgende professionals;

Martine Hage, Leonie Hage, Cees Harten, Janine Pormes, Bob Houter.

Ben jij een specialist op jouw vakgebied en zou je graag deel uit willen maken van Windkracht-11? Kijk dan hier.

Els van Hekesen - Businesspartner

Els van Hekesen - Businesspartner Windkracht 11

Met ingang van 1 oktober 2015 ben ik als ondernemer vol trots van start gegaan en kijk ik er naar uit om als vaste businesspartner van Windkracht-11 mijn bijdrage te leveren aan uiteenlopende trajecten. Onder het motto "Passie is strategie" zet ik mij in om de directeuren, eigenaren en leidinggevenden van uiteenlopende organisaties weer het plezier te laten (her)vinden van het ondernemen.

Ik weet als geen ander dat door de groei van een bedrijf, de snelle veranderingen buiten en de toenemende complexiteit het plezier wel eens overstemd wordt door "gedoe". Ik kijk er naar uit om een bijdrage te leveren en met de frisse trajecten van Windkracht-11 van dat "gedoe" "gedaan" te maken.

Mijn mening

Vanuit een passie start je een bedrijf! Je gaat op zoek naar medewerkers die met dezelfde passie jou gaan helpen in jouw bedrijf. Maar soms vraag je je af of anderen ooit die passie zullen hebben. Het is immers niet hun bedrijf. Of kunnen medewerkers vanuit hun eigen passie een enthousiaste constructieve bijdrage aan jouw bedrijf geven?

Mijn aanpak

Wil je ook medewerkers die vanuit hun eigen passie een bijdrage leveren aan jouw passie, jouw bedrijf? Verdien jij als ondernemer ook liever jouw geld met jouw passie en die uitdagingen waar je zelf ook energie van krijgt? Merk je dat nu jouw bedrijf groter wordt en de wereld complexer dat die passie wel eens ondergesneeuwd raakt? Ik adviseer graag hoe je de zakelijke beslommeringen die je nu minder energie geven op een andere wijze kunt oplossen. Sneller en leuker dan je nu misschien denkt!

Mijn missie

Het verbinden van mens(en) met de organisatie met als doel een hoger rendement, zowel zakelijk als persoonlijk!

Mijn achtergrond

Mijn achtergrond heeft wel iets weg van de film The Curious Case of Benjamin Button. Mijn oorspronkelijke opleidingen waren in de Sales en Marketing, maar in mijn werkend leven daarna gingen er (letterlijk en figuurlijk) nog veel meer werelden open. Juist toen en dus in een andere volgorde, heb ik aanvullende opleidingen op het gebied van verandermanagement en bedrijfskunde met succes afgerond.

Mijn ervaring heb ik opgedaan bij internationale organisaties in zakelijke dienstverlening maar ook productie en groothandel. Alhoewel ik meer een generalist ben, heb ik specialistische werkervaring in Human Resources en Organisatie advies over landsgrenzen heen en kijk ik er naar uit organisatorische vraagstukken vanuit een ruime bedrijfskundige blik te benaderen. En daarbij kleur ik graag buiten de lijntjes.

Benieuwd wat achter mijn veelkleurige aanpak en visie zit? Ik vertel je er graag binnenkort meer over.

Corina Evers - Businesspartner

Corina Evers - Businesspartner Windkracht 11

Per 1 februari ben ik mijn eigen bedrijf Virtual Focus gestart. Met meer dan 20 jaar werkervaring op het gebied van administratie, IT en secretarieel heb ik uiteenlopende kennis. Deze kennis ga ik inzetten bij het ondersteunen van drukke ondernemers die geen tijd, zin of de expertise niet hebben in bijkomende werkzaamheden. De koffie moeten ze wel zelf halen.

Windkracht-11 is een bedrijf dat zich focust op waar zij goed in zijn. En met volle enthousiasme help ik hun hierbij om de trainingen goed uit te rollen. Zij hoeven zich geen zorgen te maken over bijzaken. Die regel ik. En op die manier kunnen zij zich kunnen focussen op hun klanten. Ik heb er zin in!

Mijn mening

Doe waar je goed in bent, waar je blij en enthousiast van wordt. Laat de andere dingen over aan een expert. Er zitten maar 24 uur in een dag waarin je ook moet kunnen genieten van de mooie dingen in het leven. Zonde om je bezig te houden met dingen die je geen energie geven. Productiviteit is niet méér dingen doen, maar de juiste dingen doen.

Mijn aanpak

Bespreken met de opdrachtgever waar behoefte aan is. De dagelijkse gang van zaken en hoe e.e.a. geautomatiseerd of makkelijker gemaakt kan worden met behulp van hulp apps, software of het aanbrengen van structuur. Ondernemers moeten zich kunnen richten op hun core business. De rest is bijzaak maar is wel belangrijk dat het gedaan wordt.

Mijn missie

Het ontzorgen van zelfstandige ondernemers waarbij mijn aandachtsgebied bij coaching ligt. Personen vanuit mijn netwerk met elkaar in contact brengen die elkaars expertise kunnen gebruiken.

Mijn achtergrond

Als directiesecretaresse heb ik diverse directeuren en managers ondersteund en ontzorgt. Ik kom niet uit een ondernemersgezin en ik heb nooit de intentie gehad een eigen bedrijf te starten. Vorig jaar kwam ik voor de keuze te staan wat mijn volgende stap ging worden: verder in loondienst of de sprong in het diepe wagen en zelf starten. Het was een mindset-knop die snel om ging en geniet ik van mijn ondernemersvrijheid.

Nieuwsgierig naar ondersteuning door mij? Kijk op LinkedIn, Facebook of op mijn website Virtualfocus.

Logo Virtual Focus

Contact

Wil je weten wat Windkracht-11 voor jou kan betekenen? Vul onderstaand contactformulier in, neem direct contact op via 033 - 285 34 96 of e-mail ons.

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer