Windkracht 11 - Van gedoe, naar gedaan

Het blijft gedoe. Groeien, bijsturen, versterken, ontwikkelen, thema’s die aandacht vragen. Hoe geef je mensen dezelfde energie als die jij ervaart? Hoe activeer je iedereen, hoe blijf je focus houden en je visie volgen?

Veranderen en versterken is in onze ogen vooral een kwestie van doen. Niet blijven hangen in eindeloze overleggen of het vormgeven van dikke (en vaak dure) adviesrapporten die uiteindelijk verstoffen in de kast.

Haal het beste uit jezelf en je team, bepaal je visie en strategie en bovenal maak van gedoe, gedaan.

Carola Smits - Eigenaar Windkracht 11

Fris en krachtig waren in 2010 de kernwoorden die de basis hebben gelegd voor mijn bedrijf Windkracht-11. Als manager en eigenaar van mijn bedrijf ben ik in al die valkuilen gestapt die jullie ook ervaren. En ik ben er weer uitgeklommen.

Denken is goed, doen zou het logisch gevolg kunnen zijn, maar is in organisaties niet altijd even makkelijk. Zoveel mensen zoveel wensen en hoe laat je die diversiteit samenkomen tot het doel: een succesvolle organisatie, hoe groot of hoe klein ook. Daar ligt mijn kracht.

Ik werk graag met jou om van gedoe gedaan te maken en je strategie succesvol uit te rollen in het hele bedrijf.

Mijn aanpak

Mijn aanpak is krachtig, duidelijk en zorgt voor beweging. Aandacht voor de ontwikkeling van Cultuur en Leiderschap is niet een moment opname, maar een continu proces, waarbij veel organisaties meer kunnen dan zij zelf denken, zeker als wij ze wat wind in de rug geven.

Mijn missie

In deze snel veranderende wereld is het mijn missie om een fijne en veilige omgeving te creëren waarin je juist wel gaat praten over die zaken die er toe doen. Zaken die je bezig houden, die je misschien minder productief of minder effectief maken. Gewoon de tijd om bij je zelf stil te staan

Mijn achtergrond

Na mijn studie rechten, gevolgd door een opleiding personeelswetenschappen heb ik mijn bedrijfskundige aanpak kracht bijgezet door middel van een MBA opleiding. Mijn eindscriptie leidde tot een publicatie over een krachtig ontwikkel instrument voor persoonlijk leiderschap.

Ik heb daar de afgelopen 10 jaar ook een opleiding systemisch coach in familieopstellingen en culturele antropologie aan toegevoegd.

De rode draad in mijn carrière is het leiden van veranderingen in cultuur en structuur bij uiteenlopende (internationale) bedrijven in de zakelijke en financiële dienstverlening, FMCG/luxury goods en automotive, technische en productie bedrijven. Met name de groep leidinggevenden, op elk niveau, heeft mijn hart.

En dan nu, Spanje!

In 2021 hebben mijn man Hans en ik samen besloten dat later nu is en zijn we onze zoektocht gestart naar een locatie om te werken en wonen in Spanje.

Dat betekent dat wij inmiddels de trotse eigenaren zijn van La Sobremesa, gelegen in Moraira, Spanje. Ik zal nog geregeld in Nederland zijn voor activiteiten voor Windkracht-11, maar vanuit Spanje.

Daar mag nu ook mijn tweede bedrijf en passie Koken meer ruimte krijgen. Lees hier over mijn droom die nu realiteit is.

Els van Hekesen - Businesspartner Windkracht 11

Door o.a. groei, fusies en wijziging van Directie kunnen (snelle) veranderingen en de bijbehorende complexiteit tot veel ‘gedoe’ leiden en het werkplezier overstemmen. Van ‘gedoe’ ‘gedaan’ maken is het uitgangspunt van mijn rol als Businesspartner van Windkracht-11.

Het is fijn om met elkaar te kunnen sparren en brainstormen over de diversiteit aan bedrijfskundige vraagstukken welke ter tafel komen. Elkaar aanvullen en door middel van een ieders expertise, de advisering scherp neerzetten, dat is wat ons absoluut sterk maakt!

Mijn mening

Vanuit een passie je ding doen! Klinkt vaag, maar is niet heel veel meer als: laat mensen de dingen doen die ze goed kunnen en waar ze plezier aan beleven. Dan haal je het beste uit de persoon! Geef daarbij een uitgebalanceerd portie verantwoordelijkheid en je hebt een basis voor betrokken medewerkers! Betrokken medewerkers hebben hart voor de zaak en stralen dit uit. En met deze uitstraling zijn ze de ambassadeurs voor je organisatie.

Hoe je met elkaar samenwerkt is bepalend voor het imago van jouw bedrijf. Het bepaalt je dienstverlening, je productie, je effectiviteit en je continuïteit. Hoe je samenwerkt is terug te zien in je personeelsverloop.  Doe er dus wat mee!

Mijn aanpak

Adviseren door met een helicopterview boven de vraagstukken te hangen en als een havik toehappen wanneer op detailniveau eerst iets recht getrokken moet worden. Aangevuld met het onderzoeken van verbanden en afhankelijkheden in een organisatie en hier pragmatische oplossingen voor te bedenken. Als een ‘toren van Babel’ de communicatie in de organisatie verbeteren door middel van gerichte interventies, waarbij pijnpunten aangepakt en niet gemeden worden. Ondanks de verschillen, eenzelfde taal leren spreken.

Mijn missie

Het verbinden van mens(en) met de organisatie met als doel een hoger rendement, zowel zakelijk als persoonlijk!

Mijn achtergrond

Mijn ervaring heb ik opgedaan bij internationale organisaties in zakelijke dienstverlening maar ook productie en groothandel. Alhoewel ik meer een generalist ben, heb ik specialistische werkervaring in Human Resources en Organisatie advies over landsgrenzen heen.

Aangevuld met opleidingen op het gebied van Sales en Marketing, Bedrijfskunde en Verandermanagement, kijk ik ernaar uit organisatorische vraagstukken vanuit een ruime bedrijfskundige blik te benaderen. Ik kleur daarbij graag buiten de lijntjes.

Met mijn eigen onderneming www.DeBart.eu, wil ik mensen graag hun passie (weer) laten vinden. Ik begeleid individuen met coaching, groepen met trainingen en ik help bedrijven bij uiteenlopende organisatorische en HR vraagstukken als interim professional

Corina Evers - Businesspartner Windkracht 11

Als business partner houd ik mij voornamelijk bezig met het maken van visuals voor Windkracht-11. Dit zijn o.a. de afbeeldingen die te vinden zijn op social media: LinkedIn, Instagram en Facebook. Het is belangrijk om goed zichtbaar te zijn en dit ook op een herkenbare manier te doen.

Met mijn bedrijf Virtual Focus help ik daarnaast ook ondernemers met het professionaliseren van hun (bedrijfs-) presentatie. Een presentatie met veel tekst weergegeven in bullet points is niet meer van deze tijd. Mijn doel is om te laten zien dat het anders kan. Dat een PowerPoint niet suf en saai hoeft te zijn.

Mijn mening

Iedereen is creatief! Je moet alleen wel de tijd en ruimte nemen om ook creatief aan de slag te gaan.

Mijn aanpak

Persoonlijk contact vind ik belangrijk. Hierdoor krijg ik een goed beeld van wat er nodig is en wat de wensen zijn van een bedrijf. We stemmen met elkaar af wat de wensen, doelen en deadlines zijn. Op deze manier is professionele presentatie het eindresultaat!

Mijn missie

Geen bullet points of lappen tekst in presentaties want lezen en luisteren lukt niet tegelijkertijd. De spreker moet ondersteund worden door mooie visuals die het verhaal kracht geven.

Mijn achtergrond

In 2016 ben ik mijn bedrijf gestart met Virtual Assistant-werkzaamheden om te kijken waar ik enthousiast van werd. Meer en meer werd duidelijk dat ik mijn ei kwijt kon in het maken van professionele presentaties en visuals die het verschil maken.

Nieuwsgierig hoe ik jou kan helpen? Kijk op LinkedIn, Facebook of op mijn website Virtualfocus.

 

 

Janine-Promes-Windkracht-11-Businesspartner

Ieder mens is uniek. Dat is fijn maar kan ook knap ingewikkeld zijn! Als communicatie-trainer en trainings-acteur kom ik in zoveel verschillende bedrijven met ieder hun eigen cultuur en gewoontes en overal zie ik het terug: Ieder mens ervaart in meer of mindere mate grenzen en blokkades in communicatie, ongeacht rang, functie of historie.

Sinds enkele jaren heb ik het genoegen met Windkracht-11 samen te mogen werken. Als vaste businesspartner wil ik mijn eigen kleur toevoegen.

Als trainer en coach zoom ik niet alleen in op het in kaart brengen van de cohesie en communicatie binnen het team, maar kijk ik ook naar de persoonlijke kracht en toegevoegde waarde van het teamlid.

Mijn mening

Al doende leert men en twee weten meer dan één. Dat klinkt mooi en logisch, maar hoe zorg je ervoor dat teamleden zich uitspreken? Daar heb je wel een veilige werkvloer voor nodig! Een plek waar falen niet het eind van de wereld is en waar mensen elkaar de ruimte geven.

Ik geloof dat mensen op de werkvloer beter tot hun recht komen als ze weten wat hun unieke geluid is en wat hun toegevoegde waarde is. Door communicatie training en coaching kunnen mensen tot bloei komen en beter gaan presteren.

Mijn aanpak

Als communicatietrainer en coach kijk ik naar wat die ander in zich heeft en breng dat tot bloei.

Niet denken in goed of fout maar in effectief en efficiënt. Vertrekken vanuit wat bij die ander voorradig is, niet vanuit gebrek. Met als doel grip te krijgen op non verbale en verbale communicatie.

Mijn missie

Mijn missie is mensen te helpen ontdekken wat hun persoonlijke kracht is en hoe zij zich effectiever kunnen verbinden met zichzelf en met de ander, zodat de potentie die in hun verborgen ligt ten volle tot bloei komt.

Mijn achtergrond

Na jarenlang diverse functies voor en achter de schermen van verschillende TV programma’s te hebben bekleed, heb ik in 2006 het roer drastisch omgegooid. Na het afronden van een opleiding voor trainingsacteur, ben ik vol passie aan de slag gegaan als zelfstandig ondernemer voor verschillende bedrijven waar ik als rollenspeler werd ingezet in trainingen en assessments. In korte tijd groeiden mijn werkzaamheden uit en na de nodige opleiding rolde ik ook in het vak van trainer en coach.

Door de jaren heen heb ik ruime ervaring op mogen doen in trainingen over feedback geven en ontvangen, klantgericht handelen, regie op verzuim, gedragsbeïnvloeding en communicatie gericht op samenwerking. Hierbij zowel in de rol van trainer als trainingsacteur.

Meer informatie over samenwerkingspartners en methodieken: www.pormesactingandtraining.nl

Ik vind het een groot voorrecht om businesspartner te zijn van Windkracht-11.
Samen willen wij zorgen voor de wind in jouw zeilen zodat jij met volle kracht vooruit gaat!

Jolanda-Dortmans-Businesspartner-Windkracht-11

Van “gedoe gedaan maken” is mij op het lijf geschreven. Gedoe betekent ook dat ik waarde kan toevoegen aan de organisatie, het team of het individu.

Mijn aansluiting bij Windkracht 11 is voor mij een logisch vervolg op mijn zelfstandig ondernemerschap. De wens om meer samen te werken met gelijkgestemden en/of met collega’s die net datgene toevoegen, zodat de klant een meerwaarde ervaart, is groot. Samen ben je immers meer dan de som der delen. Aangezien ik niet geloof in toeval ben ik er trots op deel uit te mogen maken van de club van Windkracht 11. Opgegroeid aan zee weet ik dat je soms wat extra frisse wind kunt gebruiken om je hoofd te klaren en om nieuwe inzichten binnen te laten komen.

Mijn mening

Ik geloof in organisaties die echte verandering niet uit de weg gaan, naar zichzelf durven kijken en willen investeren in de persoonlijke groei van hun mensen. In mijn rol als coach, adviseur en trainer neem ik mensen graag mee in hun zoektocht naar meer eigenheid, onontdekte talenten en hun bijdrage vanuit leiderschap en eigenaarschap aan de organisatie.

Mijn aanpak

Commercieel ingesteld denk ik vanuit ondernemerschap en durf ik liefdevol te confronteren. Ik stel altijd de vraag achter de vraag. Waarom doe je wat je doet? Ik haal mensen uit hun comfortzone, geef ze “food for thought” en bouw samen met hen en de organisatie aan de richting die nodig is.

Mijn missie

Mijn belangrijkste missie is om ieder mens van betekenis te laten zijn, zowel als individu als in teamverband. Vanuit mijn vertrouwen in de ander worden vastgezette patronen verhelderd en aangeleerd gedrag doorbroken. Hierdoor gaan mensen vanuit intrinsieke motivatie een bijdrage leveren aan de veranderprocessen in de organisatie en het team.

Mijn achtergrond

Ik ben lang werkzaam geweest in de zakelijke HR dienstverlening, onder meer als manager/trainer/consultant. Mijn eigen onderneming www.enanders.nl ben ik in 2011 gestart, als loopbaancoach/coach voor persoonlijke ontwikkeling. Sinds 2016 breng ik mijn expertise ook naar het bedrijfsleven, in de rol van adviseur/trainer/coach gericht op veranderprocessen (cultuur-gedrag-teambuilding-leidinggeven). Ik kom het beste tot mijn recht in een organisatie waar mijn "hands on" mentaliteit en creatieve "out of the box" denken de ruimte krijgt.

Contact

Wil je weten wat Windkracht-11 voor jou kan betekenen? Vul onderstaand contactformulier in, neem direct contact op via 033 - 285 34 96 of e-mail ons.

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer