De Cultuur Code

Veel van onze klanten begrijpen dat Cultuur belangrijk is, maar hoe er mee om te gaan in je bedrijf, dat is weer een andere vraag. Cultuur is niet tastbaar, je kunt het niet meten en voor sommigen is het een ronduit vaag begrip.

We zijn er om je te helpen!

Cultuur

Cultuur is van oudsher het aandachtsgebied van antropologen en vanuit deze kennis en kunde is er geen enkele redenom moeilijk en zuchtend te spreken over organisatiecultuur of de verandering hiervan. Wanneer je de essentie van een "tribe", jouw stam goed begrijpt, kun je deze helpen bouwen. De essentie is dat er voortdurend en tegelijkertijd verschillende diepemenselijke krachten en dilemma’s spelen.

In een sterke tribe gaat er minder aandacht uit naar relationeel gedoe. Leiders en groepsleden zorgen samen vooreen veilige omgeving waarin ieder tot zijn of haar recht komt. Met een duidelijk doel en een heldere totem. Mensenwerken in flow met elkaar zodat er energie is om gezamenlijke resultaten te boeken. Tribevorming ontstaat in de ontmoeting, in de dialoog. Als HRD’er en leider creëer je een tribe door plaats te maken voor deze dialoog. Elk besluit, elke actie bestendigt of verandert cultuur.

Zo doen wij dat...

Cultuur wordt gevormd door de normen, waarden en de veronderstellingen over de werkelijkheid van (groepen) mensen in een organisatie en dat komt dan tot uiting in hun gedrag of resultaat daarvan. Je kunt wel raden wat er gebeurt als er wordt uitgegaan van verkeerde veronderstellingen!

Een relatie dus tussen cultuur (gedrag) en structuur (groepen mensen) binnen een organisatie en het belang van de juiste veronderstellingen over zo doen wij dat hier.

We komen al een heel eind.

  • Cultuur is voor recruitment wat het product voor marketing is.
  • Cultuur is "superlijm"; een lekkere cultuur bindt mensen en draagt bij aan goede prestaties.

Maar realiseer je ook: cultuur gebeurt. Of je het plant of niet, het ontstaat. Dus waarom niet een "lekkere" cultuur cultiveren. Hoe? Ontdek jouw #CultuurCode!

Cultuur en structuur

De #CultuurCode, de juiste inzichten

In onze online omgeving beantwoorden de medewerkers een aantal vragen die we groeperen rondom de 5 bouwstenen van een bedrijfscultuur

  • strategie
  • structuur
  • leiderschap
  • kernwaarden en gedrag
  • symbolen en rituelen

We helpen de juiste peer groepen te identificeren. Iedereen beantwoord de vragen eerst met het heden voor ogen, en vervolgens nog eens vanuit de wens en de toekomst.

Door de verschillen in kaart te brengen tussen groepen medewerkers, directie, leidinggevend niveau ontstaan pakkende inzichten waar we direct met jullie iets mee kunnen doen.

Waarom de Cultuurcode inzetten?

Denken

De cultuurcode zet de mensen zelf aan het denken en past daarom perfect in het nieuwe leren.

Interactief

De inzichten vanuit de CultuurCode zijn de opmaat naar interactie werkvormen en inspirerende workshops

Inzicht

De cultuurcode is bij uitstek geschikt voor inzicht in cultuurverschillen in internationale organisaties en omgevingen.

Contact

Meer weten over het #CultuurCode Spel en hoe we dit in jouw organisatie kunnen inzetten? Neem hieronder contact op voor een vrijblijvend uurtje frisse wind waarin je alles komt te weten! Vul onderstaand contactformulier in, neem direct contact op via 033 - 285 34 96 of e-mail ons.

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer