Samenwerken anno nu 

 

We merken, nu iedereen al dan niet gedeeltelijk naar de werkvloer terugkeert, dat de onderstroom die er al was ineens weer de kop opsteekt. Kleine visjes die al een tijdje in de diepte van de organisatiecultuur rondcirkelden zijn toch weer wat groter geworden. Ze worden gevoed door nieuwe onzekerheden en onverwachte emoties en stress. Ze steken af en toe hun kop op boven de waterlijn en zijn ineens weer zichtbaar en worden sterker.

 

De verschillen in jouw team

Die  sterke emoties zijn ook zichtbaar in ons dagelijkse leven. In de afgelopen maanden lijken de verschillen in de wereld, maar ook in ons land, groter geworden. ”Polarisatie” roept iedereen, “Verharding, Waar is het samen sterk gebleven van maart 2020?”

We durven zeker niet te zeggen dat we alle maatschappelijke problemen oplossen met ons motto ”van Gedoe naar Gedaan”, maar op de werkvloer kunnen we je zeker helpen. Nu niets meer normaal is, zie je de onderlinge verschillen meer dan ooit. Soms merk je dat het effectiever, anders, kan. Je kunt niet precies de vinger leggen op hoe dat komt of wat er moet gebeuren.  In de zogenaamde onderstroom speelt er echter van alles, maar men uit dit niet altijd even duidelijk.  Wat er in deze onderstroom gebeurt is in ieder geval van invloed op het gedrag en vooral op het waarom mensen bepaalde dingen doen of juist niet doen.

In drie stappen naar effectief samen

Aan de hand van onze visie op effectief samenwerken anno nu nemen we je mee in onze drie stappen plan en leer je

  • De signalen uit de onderstroom te herkennen
  • Effectiever samen te werken, te brainstormen en te communiceren
  • conflicten op te lossen en te voorkomen

Hoe dan?

We begeleiden jou en je team door onderstaande drie stappen. Natuurlijk gaat dit niet vanzelf en is het zaak afscheid te nemen van oude patronen en nieuwe te omarmen. Daarvoor is inzicht nodig en dat geven we je graag. Het is ook een hele praktische methode. Het biedt handvatten voor besluitvorming met aandacht en waardering voor andere opvattingen. Zonder te polderen en zonder conflicten weg te poetsen. Tegenstellingen en botsende meningen worden op respectvolle wijze met elkaar onderzocht. In dialoog én in discussie, en direct toegepast tijdens de bijeenkomsten. De kracht van DOEN

effectief samenwerken

En herken jij de onderstroom?

Herken jij de symptomen van de altijd aanwezige onderstroom? Doorbreek met onze hulp die niet effectieve maar o zo vaste patronen.

Duik met ons in de onderstroom! lees hier verder.

 

Contact

Wil je weten wat Windkracht 11 voor jou kan betekenen? Vul onderstaand contactformulier in, neem direct contact op via 033 - 285 34 96 of e-mail ons.

Ongeldige e-mail
Ongeldig nummer