Betrokken ondernemen

Duurzaam ondernemen heeft feitelijk een milieu achtergrond, terwijl Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen (MVO) een sociale achtergrond heeft. Maar de termen worden tegenwoordig door elkaar gebruikt. Ze staan beide voor het zoeken naar evenwicht tussen financieel economische resultaten, sociale belangen en het milieu oftewel de drie P’s profit, people, en planet.

Windkracht-11 spreekt graag van Betrokken Ondernemen. Midden in de samenleving staan. Daar gaat Maatschappelijk Betrokken Ondernemen over. Als ondernemer niet van de zijlijn toekijken maar investeren in specifieke doelgroepen en maatschappelijk belang.

Juist als ondernemer kun je onnoemelijk veel terug doen voor de maatschappij. Je kunt je kennis, je handen en je passie waarmee je je eigen onderneming succesvol laat zijn ook inzetten voor uiteenlopende organisaties. Er zijn meer dan genoeg organisaties die zitten de springen om jouw hulp.

Het brengt ons altijd een enorme verrijking. Je leert elke keer weer, ook buiten je eigen vakgebied. Je komt in nieuwe omgevingen en ontmoet een diversiteit aan mensen en wensen en helpt waar je kan.

Of het nu gaat om het organiseren van een seminar, workshops over persoonlijke ontwikkeling, het verzorgen van interviews of het presenteren van een benefiet gala, elke keer is het weer een feestje en het levert veel voldoening en een hoop nieuwe vrienden.

Via de stichting Matchpoint in Amersfoort stelt Windkracht-11 haar kennis om niet beschikbaar aan uiteenlopende maatschappelijke organisaties.

Stichting Indra werd geholpen met het organiseren van een seminar “Diversiteit in de Zorg”. Voor het Centrum voor Duurzame inburgering NVA worden workshops georganiseerd om deelnemers zich beter te laten profileren op de arbeidsmarkt.

Voor de medewerkers en vrijwilligers van het Toon Hermans Huis Amersfoort werd een workshop social media gehouden. De stichtingen SpecialArts en Sovee werd geholpen om meer investeerders, sponsors en verbintenissen te maken met het bedrijfsleven.

Hulphond Nederland heeft al een aantal jaar een speciaal plekje in ons hart. De honden worden in eigen beheer opgeleid en met hulp van gastgezinnen klaar gestoomd voor een zeer belangrijke job.

Een Hulphond kan tot 70 handelingen verrichten om mensen met een handicap zelfstandiger te maken. Die kennis wordt ook aangewend voor kinderen met gedragsproblemen maar ook voor oorlogsveteranen die lijden aan posttraumatische stressstoornissen.

Naast praktische hulp biedt een Hulphond ook veel sociaal-economische voordelen. Mensen met een Hulphond zijn onafhankelijker, hebben meer sociale contacten en voelen zich meer geaccepteerd.

Deze bijzondere stichting kenmerkt zich door een enorme betrokken groep medewerkers en vrijwilligers en het is altijd weer een traktatie om hier te mogen zijn. Windkracht-11 levert regelmatig een bijdrage aan het magazine van Hulphond Nederland, lees hier de leuke interviews.

Meer weten over wat windkracht-11 voor jouw stichting of vereniging kan doen, neem hier contact op!

Windkracht-11

Windkracht-11 is een organisatie advies bureau. Een dik adviesrapport maken dat veel tijd kost en daarna in de kast belandt, dat doen wij niet. Wij brengen direct de beweging waar die nodig is. We staan voor de kracht van het doen.

Laat een reactie achter