Waarom we wel aan cultuur, maar niet aan programma’s doen

Afgelopen weken hebben we weer twee potentiële nieuwe klanten bezocht waar we onze #cultuurcode perfect in kunnen zetten. Cultuur, ja hoor dat is helemaal ons ding.

In de slipstream nemen we leiderschap uiteraard mee. Want als je weet wat de lijm is die al die individuen verbindt, moet er ook naar gehandeld worden natuurlijk….

Wat is jouw #CultuurCode

Het ontdekken van jouw cultuurcode begint met een online scan waarin we de kenmerken van de huidige cultuur naast die van de gewenste cultuur neerzetten. Thema’s als leidinggeven, samenwerken, processen, doelstellingen en successen komen in deze scan voorbij.

Verschillende groepen uit de organisatie wordt gevraagd de online scan in te vullen. En juist van verschillende uitkomsten valt ongelofelijk veel te leren. Is de scan het doel op zich? Nee natuurlijk niet.

Net als bij onze persoonlijke scans is dit een instrument. Maar wel een die beweging geeft en waarmee het vervolg, het doorpraten, beleven en DOEN veel makkelijker wordt. De dialogen die daarna gevoerd moeten worden, gaan net even wat sneller en makkelijker.

Gek genoeg wordt het geheel aan activiteiten dat samenkomt in de Cultuurcode vaak in de intake gesprekken die we voeren al snel samengevat onder de term “Programma”. Mij bekruipt dan altijd het kippenvel gevoel en ik merk dat De Klant eigenlijk hetzelfde heeft…

Nee joh, geen programma…

Een programma. Dat klinkt zwaar. Dat klinkt moeilijk. Dat lijkt eindeloos. Dat is vast heel duur. Dat kost heel veel tijd. Nee dus. De #Cultuurcode is van nu, met veel activatie, veel doen op de eigen werkplek, een beetje theorie maar vooral ervaren wat het in je eigen praktijk doet.

Het is de kapstok voor heel veel activiteiten die je in je organisatie toch eigenlijk al deed of wilde gaan doen, maar dan een stuk effectiever. En vooral: iedereen begrijpt beter Waarom!

cultuur code, iedereen weer waarom

Nee programma’s daar doen we niet niet aan. Maar aan Cultuur en Leiderschap des te meer. Wil jij meer weten over onze frisse aanpak, we vertellen je graag meer!

Windkracht-11

Windkracht-11 is een organisatie advies bureau. Een dik adviesrapport maken dat veel tijd kost en daarna in de kast belandt, dat doen wij niet. Wij brengen direct de beweging waar die nodig is. We staan voor de kracht van het doen.

Laat een reactie achter