Interview Ondernamen – De waarde van de persoonsanalyse

Voor de juli editie van het Ondernamen Amersfoort Magazine werden wij geïnterviewd over één van de instrumenten die we graag in onze dienstverlening inzetten, de Persoonsanalyse. Het instrument dat wij gebruiken werd ontwikkeld door psychologisch adviesbureau Castor Fiber Group en laat zich het best omschrijven als een hedendaagse mix van Quinn, Belbin en Myers Briggs Type Indicator (MBTI). Het instrument is nooit een doel op zich, maar onze ervaring leert dat het de deelnemers van onze ontwikkelprogramma’s veel inzicht geeft in talenten, valkuilen, communicatiestijlen en drijfveren.

In het interview werden we aardig aan de tand gevoeld over de in en en onzin van het inzetten van dergelijke Persoonsanalyses. Ze zouden manipuleerbaar zijn bevoordeeld, of te veel kosten.

Uiteraard hadden wij een fris en krachtig antwoord…. Bekijk hier het hele interview!

Windkracht-11

Windkracht-11 is een organisatie advies bureau. Een dik adviesrapport maken dat veel tijd kost en daarna in de kast belandt, dat doen wij niet. Wij brengen direct de beweging waar die nodig is. We staan voor de kracht van het doen.

Laat een reactie achter