My Lucky Day

Ook voor mij is het goed om uit de comfort zone te stappen. Het dynamisch viertal De Daltons vroeg me op een mooie zaterdag mee te denken met een ondernemer over een nieuw uit te rollen strategie.

Ze zochten wat vrouwelijke frisse wind naast 5 Lucky Lukes. En zo werd deze Lucky Lucy weer eens aan het begin van het proces gezet waar ik normaal gesproken met Windkracht-11 juist start: het bepalen van een nieuwe strategie.

De dag met de 4 Daltons zette me ook zelf weer aan het denken. Los van het feit dat het samenzijn met deze mannen een bron van energie was. Aan de hand van het business model canvas kwamen we in verschillende teams tot een ongeveer zelfde conclusie: de strategie van deze ondernemer heeft potentie om 180º graden te draaien en wel heel nieuwe wegen in te slaan.

Was het de diversiteit van de groep die uit de comfort zone brak? Was het het persoonlijk verhaal van de ondernemer die ons aan het denken zette dat het ook heel anders zou kunnen? Laten we het houden op een combinatie, maar de ideeën waren er en we merkten dat de urgentie om het anders te doen en de ambitie die gloorde er verdomd mooi uitzag, ook hem inspireerde.

Mijn Windkracht-11 hart begon uiteraard harder te kloppen omdat ik ook nu zag waar onze kracht zou kunnen liggen, want na de euforie van het bepalen van een nieuwe richting komt vaak de realiteit.

En hoe gaan we dit nu ook echt doen? Hoe gaan we dit uitrollen en waar maken? Hoe krijg ik iedereen mee? Daar zit onze kracht en daar willen we organisaties ook blijvend helpen. Maar de strategie aanpak van de 4 Daltons is er echt één van deze tijd en ik kijk er naar uit om vaker met de heren samen te werken.

Het heeft ons zo geïnspireerd dat we delen van hun aanpak binnenkort ook op ons zelf zullen toepassen. Els en ik duiken 21 en 22 juli onder voor onze eigen Windkracht-11 strategie sessie.

Weer even terugkijken naar de afgelopen 2 jaar en plannen maken voor de komende jaren. Niet te ver kijken want de wereld draait nog altijd veel te snel. Maar een aantal ideeën bruisen en het is goed die om te zetten naar acties, op korte en op lange termijn. We houden jullie op de hoogte!

Carola Smits

Eigenaar Windkracht-11

Windkracht-11

Windkracht-11 is een organisatie advies bureau. Een dik adviesrapport maken dat veel tijd kost en daarna in de kast belandt, dat doen wij niet. Wij brengen direct de beweging waar die nodig is. We staan voor de kracht van het doen.

Laat een reactie achter