Op de kleintjes letten

Nederland is een klein landje. Een kikkerlandje. Waar we graag op de kleintjes letten. We eten graag een broodje tussen de middag en we drinken op z’n tijd een glaasje wijn. Vakantie vieren we in een huisje, in het bos of bij het strand waar we graag een wandelingetje maken. Daarna lekker een biertje of een rosétje als het zonnetje schijnt. Hopelijk winnen we een prijsje in de loterij.

Duizenden ondernemende werknemers hebben nu ook een bedrijfje opgericht. Na een reorganisatie, een massa ontslag, een mijlpaalleeftijd. De redenen zijn divers maar er is ineens een bedrijfje.

Wat is dat toch met ons Nederlanders dat we alles verkleinen?

Alsof we inmiddels niet beseffen waar ook een klein land groot in kan zijn. We blijven het grootste en groteske veroordelen of het nu de niet zo kleine tooi is van Joan tijdens het enorme songfestival, de salarissen van menig directeur, of de auto van de buurman.

Beste (zelfstandig) ondernemer

Ik licht een tip van de sluier op beste (zelfstandig) ondernemer: Stop met kleineren en start vooral bij jezelf. Ga na wat je allemaal bereikt hebt en praat daar over, schrijf er over en laat het vooral zien. Sta rechtop en maak je groot.

Hoe wil je anders boven het maaiveld uitkomen? Hoe wil je anders dat je klanten het zien? Schaam je niet voor daar waar je goed in bent. Schaam je niet voor wat je bereikt hebt. Succes is aantrekkelijk, anderen willen dat ook en jij wilt hen maar al te graag helpen.

Klanten zijn gebaat bij dingen die ze zien, voelen, bij dat wat een emotie oproept. Zij willen lef, daadkracht en zichtbaarheid. Zij willen een oplossing voor hun probleem een invulling van hun behoefte. Neem die plek in en laat geen ruimte voor een ander. Je doet jezelf te kort….

ZZP

De Zelf Zekere Professional;

Vertelt zijn verhaal

Verbind hiermee zijn stakeholders

Is oprecht geïnteresseerd in hun behoefte

En Geniet van zijn succes!

Meer weten wat Windkracht-11 voor jou als ondernemer kan doen? Klik hier voor meer inspiratie en informatie

Windkracht-11

Windkracht-11 is een organisatie advies bureau. Een dik adviesrapport maken dat veel tijd kost en daarna in de kast belandt, dat doen wij niet. Wij brengen direct de beweging waar die nodig is. We staan voor de kracht van het doen.

Laat een reactie achter