Update: Krachtvoer in wording!

Hoe het begon…

Al weer meer dan een jaar geleden zaten we bij elkaar in een leuk restaurant te genieten van heerlijk eten en drinken. Dat is op zich niet zo bijzonder. Dat doen we vaker en daar houden we van.

Het inspireert ons en onze culinaire passie is één van de dingen die ons bindt. Maar deze keer was extra inspirerend en we kwamen op een mooi plan. Ons eigen boek over leiderschap, waar we onze ervaringen in kunnen delen, tips kunnen geven, op een manier die bij ons past. Het project “Krachtvoer” was geboren!

De plek waar dit idee werd geboren, speelt een belangrijke rol in ons managementboek. We vroegen ons namelijk af hoe die chefkoks dat nou doen. Altijd onder hoge druk een performance leveren in een korte tijd.

Wat is hun bijdrage in de perfecte samenwerking tussen voor (de bediening) en achter (de keuken). Het een kan niet zonder het ander, het eten moet goed zijn maar de beleving ook. Hoe sturen zij hun teams aan? Volgen zij bepaalde procedures? Is het feedback geven op de Gordon Ramsey-manier effectief, of gebeurt dat alleen op tv?

Krachtvoer gaat over leiderschap

Kortom: wij vonden voldoende inspiratie al etende in het restaurant en al pratende over het belang van Leiderschap. De metafoor van de Chefkok en zijn brigade wordt dus de rode draad, aangevuld met onze Tips & Tricks en onze ervaringen.

En ja, natuurlijk gaat het ook over eten want het mag ook zeker leuk en lekker zijn. Toprecepten van topchefs en hun ervaringen met leiderschap. Dát is krachtvoer!

Krachtvoer moet een mooi kijk- en leesboek worden wat je als manager, leidinggevende of eigenaar van een bedrijf er graag nog eens bij pakt.

Na het idee zijn we aan de slag gegaan en het bleek dat de interviews bij de uiteenlopende restaurants nog best lastig te plannen waren. We waren zelf erg druk in de operatie en de chefs op ons lijstje hadden ook genoeg te doen.

De interviews zelf en de uitwerking daarvan is ontzettend leuk om te doen maar ook tijdrovend. Maar inmiddels zijn we over de helft qua interviews en hebben we komende zomer tijd ingepland om het echte schrijfwerk en opmaak te gaan doen. Eind 2018 moet het boek dan af zijn. Blijf ambitieus maar net als onze visie op leiderschap: werken met het doel voor ogen helpt!

We houden jullie zeker op de hoogte!

Windkracht-11

Windkracht-11 is een organisatie advies bureau. Een dik adviesrapport maken dat veel tijd kost en daarna in de kast belandt, dat doen wij niet. Wij brengen direct de beweging waar die nodig is. We staan voor de kracht van het doen.

Laat een reactie achter